Roletta

A népszerű textil árnyékolók
ROLETTA TÍPUSOK FÜGGŐLEGES SÍKÚ ÉS BUKÓ-NYÍLÓ NYÍLÁSZÁRÓKRA
A roletta az egyik legrégibb árnyékoló. Funkcióját és esztétikai megjelenését elsősorban az alkalmazott textília határozza meg. Függőleges síkú és ferde síkú felületek árnyékolására egyaránt alkalmas. Készülhet tokozott nélküli és tokozott kivitelben. A mozgató mechanizmus lehet rugós, gyöngyláncos.

roló-roletta 1

A textília típusának kiválasztása a roletta funkciójának megfelelően kell, hogy történjen. Az esztétikai követelményeket a széleskörű színválaszték biztosítja. A roletta elsősorban belső téri árnyékoló, ezért a napháló kivételével a textíliák kizárólag belső téri felhasználásra alkalmasak. A textíliák alapanyaga általában polyészter, különböző felületkezelő anyaggal ellátva. Különleges igények esetén (pl. lángállóság) a roletta textília alapanyaga üvegszál is lehet.

ROLETTÁK TETŐTÉRI ABLAKRA
1. TETŐTÉRI ROLETTA KERETRE SZERELVE TOKOZAT NÉLKÜL

roló-roletta
Ajánlott ferde síkú (tetőtéri) ablakokra. Rugós mozgatással készül. Csak kiakasztóval állítható meg – akár több helyen is – a kiakasztók számától függően. Az üvegfelület teljes takarását biztosítja.

2. TETŐTÉRI ROLETTA FALCBA SZERELVE TOKOZAT NÉLKÜL

roló-roletta
Ajánlott ferde síkú (tetőtéri) ablakokra. Rugós mozgatással készül. Csak kiakasztóval állítható meg – akár több helyen is – a kiakasztók számától függően. A roletta szerkezetéből adódóan a textília és az ablak kerete között mindkét oldalon kb. 1,5-1,5 cm-es fénycsík jelenik meg.

3. NIKOLUX TETŐTÉRI ROLETTA TOKOZATTAL

roló-roletta
Ajánlott ferde síkú (tetőtéri) ablakokra. Rugós mozgatású roletta, tokozattal és lefutósínnel. Biztosítja az üvegfelület teljes takarását. Bárhol megállítható. A tokozat és a lefutósín natúr eloxált alumíniumból készül, de kívánságra tetszőleges (RAL) színre festhető. A műanyag alkatrészek szürke színűek.

ROLETTÁK NORMÁL ABLAKRA
TOKOZAT NÉLKÜLI KIVITEL

1. RUGÓS ROLETTA

roló-roletta
Ajánlott függőleges síkú és bukó-nyíló ablakokra. Bárhol megállítható.

2. GYÖNGYLÁNCOS ROLETTA

roló-roletta
Ajánlott függőleges síkú és bukó-nyíló ablakokra. Bárhol megállítható. Bukó-nyíló ablakoknál lehetőség van kiakasztók felszerelésére, miáltal biztosítható, hogy az ablak buktatott helyzetében a roletta követi az üveg síkját.

3.TEKERŐKAROS ROLETTA

roló-roletta
Ajánlott függőleges síkú és bukó-nyíló ablakokra. Nagyobb felületek árnyékolására is alkalmas. Mozgatása történhet merev és törhető hajtókarral. Készülhet zsinóros oldalmegvezetéssel is.

4. MOTOROS ROLETTA

roló-roletta
Ajánlott függőleges síkú és bukó-nyíló ablakokra. Nagyobb felületek árnyékolására is alkalmas. Mozgatása 220 voltos motorral történik. Vezérlése lehetséges kézi kapcsolóval, vagy rádiós távirányítóval, egyesével vagy csoportvezérléssel. Készülhet zsinóros oldalmegvezetéssel is.

TOKOZOTT KIVITEL
roló-roletta
1. POLKA RUGÓS ROLETTA
Ajánlott függőleges síkú és bukó-nyíló ablakokra. Rugós mozgatású roletta, tokozattal és lefutósínnel. Biztosítja az üvegfelület teljes takarását. Bárhol megállítható. A roletta textília az ablak buktatott helyzetében is az üveg síkjában marad. A tokozat és a lefutósín színterezett alumíniumból készül, alaphelyzetben fehér színben, de kívánságra tetszőleges (RAL) színre festhető. A műanyag alkatrészek fehér vagy barna színűek lehetnek.

roló-roletta
2. POLKA GYÖNGYLÁNCOS ROLETTA
Ajánlott függőleges síkú és bukó-nyíló ablakokra. Gyöngyláncos mozgatású roletta, tokozattal és lefutósínnel. Biztosítja az üvegfelület teljes takarását. Bárhol megállítható. A roletta textília az ablak buktatott helyzetében is az üveg síkjában marad. A tokozat és a lefutósín színterezett alumíniumból készül, alaphelyzetben fehér színben, de kívánságra tetszőleges (RAL) színre festhető. A műanyag alkatrészek fehér vagy barna színűek lehetnek.

roló-roletta
3. DÍSZROLETTA
Ajánlott függőleges síkú és bukó-nyíló ablakokra. Gyöngyláncos mozgatású roletta, tokozattal és lefutósínnel. Biztosítja az üvegfelület teljes takarását. Bárhol megállítható. A roletta textília az ablak buktatott helyzetében is az üveg síkjában marad. A tokozat és a lefutósín színterezett alumíniumból készül, alaphelyzetben fehér színben, de kívánságra tetszőleges (RAL) színre festhető. A műanyag alkatrészek fehér vagy barna színűek lehetnek.

roló-roletta
4. NIKOMAX GYÖNGYLÁNCOS ROLETTA
Ajánlott függőleges síkú és bukó-nyíló ablakokra. Nagyobb felületek árnyékolására is alkalmas. Mozgatása gyöngylánccal történik, nagyobb méretek esetében rugórásegítéssel. A tokozat és a lefutósín szinterezett alumíniumból készül, tetszőleges (RAL) színre festve. Készülhet különböző típusú és méretű lefutósínekkel, vagy zsinóros oldalmegvezetéssel.

roló-roletta
5. NIKOMAX TEKERŐKAROS ROLETTA
Ajánlott függőleges síkú és bukó-nyíló ablakokra. Nagyobb felületek árnyékolására is alkalmas. Mozgatása történhet merev és törhető hajtókarral. A tokozat és a lefutósín szinterezett alumíniumból készül, tetszőleges (RAL) színre festve. Készülhet különböző típusú és méretű lefutósínekkel, vagy zsinóros oldalmegvezetéssel.

roló-roletta
6. NIKOMAX MOTOROS ROLETTA
Ajánlott függőleges síkú és bukó-nyíló ablakokra. Nagyobb felületek árnyékolására is alkalmas. Mozgatása 220 voltos motorral történik. Vezérlése lehetséges kézi kapcsolóval, vagy rádiós távirányítóval, egyesével, vagy csoportvezérléssel. A tokozat és a lefutósín szinterezett alumíniumból készül, tetszőleges (RAL) színre festve. Készülhet különböző típusú és méretű lefutósínekkel, vagy zsinóros oldalmegvezetéssel.


RLV gyöngyláncos roletta
Az RLV gyöngyláncos roletta kimondottan beltéri használatra készül, 3 különböző méretű ponyvacsővel. A nagyobb méretű ponyvacsőnek köszönhetően a legnagyobb nyílászárók is könnyen leárnyékolhatók.
Az árnyékoló 28, 32, vagy 45 mm-es átmérőjű préselt alumínium tengelyre épül. A tengely műanyag végdugókkal kapcsolódik a színterezett, horganyzott acél konzolokhoz. A 28-as, 32-es roletták fejsínnel is készülnek, amelyre a konzolokat felerősítve a roletta előszerelhető. A fejsín egy könnyen kivehető rugós konzollal rögzíthető a mennyezethez vagy falhoz. A szerkezetre kerülhet napháló, fényáteresztő és fényzáró textíl is.
A működtetés történhet gyöngyláncos kezelővel vagy elektromos motorral is. A kisebb RLV28, RLV32-es roletták gyengeáramú 24 V-os, míg a legnagyobb RLV45-ös árnyékoló már 230V-os motorral működtethető. Elektromos működtetés esetén lehetőség van fényérzékelős, illetve program-automatikás vezérlésre is.