Redőnytokok

Külsőtokos redőnyrendszer

1. Külsőtokos redőnyrendszer

Külsőtokos redőnyrendszerRaktárunkon lévő széles választékból minden igényt ki tudunk elégíteni, legyen az extrudált, hajlított vagy akár Rondo redőnytok!

Az ALUPROF eléépített rendszer kiválóan alkalmazható felújításoknál és építkezéseknél is. Az eléépített rendszer ötlete egyszerű, de sokrétű, széles körben alkalmazható. A redőnytok az ablak elé és nem pedig felé szerelhető. Így semmilyen hőhíd nem keletkezik. A többi redőnyrendszerhez képest az eléépített redőny jobb hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik.

Szervizlemeze az utcafronton található, így annak javítása során nem sérül a lakás belső tere.

Tulajdonságai:

Több üvegfelület, több fény:a redőny elé történő szerelésével az ablak magassága nem csökken, ez biztosítja, hogy több fény jusson be az ablakba.

Külsőtokos redőnyök felújíthatók: a tokot a meglévő ablak rongálása nélkül rögzítik az ablakkeret előtt.

Minden egy kézből: a külsőtokos redőnyök beépítésénél nem merül fel semmiféle pótlólagos kőműves, vagy takarítási munkálat.

Kreatív homlokzatalakítás: gazdag forma és színvilág teszi hangsúlyossá a homlokzatot és elégíti ki a tervező minden kívánságát.

Az ALUPROF eléépített redőnyrendszere, integrált szúnyoghálóval is rendelhető 138, 150, 165 és 180 mm-es tokméretben.

RONDO – Íves külső redőnytok rendszer

A kerekített redőnytok megszépít minden modern lakó- és irodaépületet, emellett hő- és hangszigetelést biztosít valamint színt visz a homlokzatra.

A hajlított és extrudált tokok bármely RAL színben kaphatók.

ALUPROF – Kerekített tok elemek

Extrudált vagy hajlított tokkal a modern és jövőorientált építési módok gazdagításáért.

A Kerekített tokok illesztése a tok felső felületén található

A tokok illesztése beépített állapotban nem látható

Az extrudált alumínium lefutó hangszigetelő gumi és kefe szigeteléssel

Extrudált záróléc kétoldali, rejtett ütközővel

A tárcsa ABS-ből, a lécbevezető poliamidból készül

Nyolcszögletű acélhenger golyóscsapágyas felfüggesztéssel

Acél feltolásgátló, mint a betörésvédelem eszköze

A kezelés választható gurtnis, zsinóros, kurblis és motoros vezérléssel

Extrudált aluumínium tokok és tokvégek kiváló minőségű alumínium öntvényből.

Garantáljuk a különleges stabilitást és a hosszú élettartamot.

A 138, 165, 180 és 205 mm-es tokméret lehetővé teszi minden ablakméret lefedését.

Bevált technika, tökéletes használhatóság és korszerű stílus jellemzi az ALUPROF Kerekített tokokat.

Az ALUPROF Kerekített tokok rendkívüli formái illenek minden nyílászáróhoz, így ez a termék nem csak az új épületeknél, hanem a már meglévők felújításánál is alkalmazható.

A Kerekített tokrendszer tökéletesítésére lett kifejlesztve a betörésvédelmi feladattal ellátott íves síntakaró. Az íves síntakaró megakadályozza a lefutósín leszerelését. Ha nem kívánja alkalmazni az íves síntakarót, abban az esetben ajánljuk a porszórt, színes acél zárósapkákat.

2. Vakolható redőnyrendszer

Az ALUPROF vakolható redőnyrendszer jellegzetes redőny-rendszer az újépítésű és felújítandó házak esetén, mely nagymértékben hozzájárul az energiatakarékos fűtéshez. A vakolható redőnytok behelyezése esetén biztosítani kell a megfelelő méretű helyet.

Az egyik megoldás lehet, hogy a redőny-gurtni kivezetése az ablak felső részére kerül.

A vakolható redőnytok esetén kihagyott hely mérete a következő táblázatban látható:

redőny-tok-méret1
redőny-tok-rendszer4

Helyes elhelyezés esetén, a redőny homlokrészén lévő heraklith egy síkba kerül a vakolandó felülettel.

Eltérő megoldás, amikor a kezelésnek külön hagyjuk ki a helyet. A kihagyott hely szélessége = vakolatnélküli belső méret + kb. 10-15 cm a kezelési oldalnál.
A kihagyott hely meghatározásánál figyelembe kell venni a szigetelőanyag vas-tagságát főként a tok felső, illetve hátsó részénél. Vakolás után a redőnytok már nem látható. A szervizfedél és a lefutó sín színét az ablak árnyalatához tudjuk igazítani. Az esetleges karbantartási munkálatok könnyedén elvégezhetőek a szervizfedél eltávolításával. Így semmilyen szennyeződés nem jut be a lakásba, a belső tér és a burkolat sem sérül.

Az ALUPROF vakolható tokrendszere nyugalmat és megelégedettséget visz az Ön otthonába. Mivel a tokrendszer a homlokzat külső síkjára kerül nincs kapcsolatban a belső térrel. Ezzel a beépítési technológiával optimális hőszigetelés és első osztályú hangszigetelés érhető el. A vakolhatótok 7 vagy 15 mm-es heraklith-tal illetve vakoló éllel kérhető. A vakolható tokrendszer kapható integrált szúnyoghálóval is 138, 150, 165 és 180 mm-es tokméretben.

Mind a három kivitel esetében a tokméretek 125, 138, 150, 165 és 180 mm. Az ALUPROF vakolható tokrendszere, igény szerint kérhető alumínium vagy műanyag redőny lamellával.

3. Felsőtokos redőnyrendszer

A felsőtokos redőny a nyílászáró tetejére van felszerelve, így azzal egyidejűleg kerül beépítésre. Az épület tervezésénél és a nyílászáró gyártásánál is figyelembe kell venni a redőny méreteit és ennek megfelelően kell biztosítani az elhelyezhetőséget. Mivel itt a másik két típussal ellentétben nem a külső oldalon helyezkedik el a redőny, hőszigetelés kialakítása szükséges a hőhíd elkerülése végett.

Előnye, hogy megfelelő kivitelezés esetén, jelentősen csökkenteni lehet az adott nyílászáró hőveszteségét.

redőny-tok-felső

Valamennyi redőnytok típus kapható bármely RAL színben, az extrudált tokok elox színben is megvásárolhatóak.

redőny-tok-színek1